Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  DOBOJ: Smijenjen Upravni odbor bolnice

  Vlada Republike Srpske razriješila je, zbog isteka mandata, Upravni odbor bolnice „Sveti apostol Luka“ Doboj i imenovala novi koji je u v.d. mandatu.

  Upravni odbor bolnice broji pet članova, a razriješeni su Igor Bošnjak, Slađan Jović, Mladen Ilić, Brigita Tomić i Srđan Smiljanić.

  Novi članovi Upravnog odbora su Miodgar Mišić, Žana Nikić, Zoran Mitrović, Vedran Skokić, Velibor Jerinić.

  Odluke o razrješenju i imenovanju vršilaca dužnosti članova dobojske bolnice objavljene su u posljednjem Službenom glasniku RS.

  Zanimljivo je da niko od dosadašnjih čalnova nije zadržao mjesto u novom UO iako Vlada RS nerijetko za vršioce dužnostu imenuje upravo one članove kojima je mandat istekao.

  Podsjećamo, dobojska bolnica nalazi se u centru afere „korona ugovori“, a njen direktor Mladen Gajić je prije dva dana uhapšen.

  Njemu se na teret stavlja zloupotreba položaja prilikom nabavke medicinske opreme, a Republičko javno tužilaštvo je zatražilo da mu sud odredi prtivor.

  Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS danas nismo dobili odgovor na pitanje da li će direktor dobojske bolnice biti smijenjen nakon što je uhapšen.

  Pored Gajića, zbog sumnje u nezakonito postupanje prilikom sklapanja ugovora u vrijeme pandemije virusa korona ranije je uhapšen i direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković koji se nalazi u pritvoru.

  Vlada je nedavno rarziješila i Upravni odbor Instituta, takođe zbog isteka mandata.

  dobojski.info

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci