More
  spot_img

  DIJELI DALJE : Apel za Fatimu koja boluje od karcinoma maternice


  Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je hitni apel za Fatimu Delić iz Zenice koja ima karcinom maternice koji se proširio na crijeva. Pozivom na broj 17048 donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

  Fatima se trenutno nalazi u Turskoj gdje je zbog teškog stanja odmah operisana, u suprotnom bi došlo do sepse u organizmu. 

  Bubrežni bolesnik

  Prilikom operativnog zahvata postavljena joj je i stoma za izbacivanje sadržaja iz crijeva.

  Pored karcinoma sa metastazama, ona je i bubrežni bolesnik i ima ugrađene nefrostome na oba bubrega – tanke cjevčice za evakuaciju urina. Ima jako slab imunitet, te joj se stanje u zadnje vrijeme konstatno pogoršava.

  Za njenu operaciju i boravak u bolnici potrebno je 22.750 eura, a Udruženje joj je dalo garanciju bolnici da će pokriti troškove liječenja.

  Živi sa djecom

  Fatima je udovica i živi sa kćerkom Almom i njenim sinom Gabrielom koji je učenik sedmog razreda osnovne škole i najveći Fatimin ponos i ljubav.

  Kako bi Fatima uživala u odrastanju svog unuka osim poziva na broj 17048 možete joj pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

  Računi za uplate objavljeni su na stranici Udruženja.

  DIJELI DALJE : Apel za Fatimu koja boluje od karcinoma maternice
  DIJELI DALJE : Apel za Fatimu koja boluje od karcinoma maternice

  izvor : avaz.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci