DF se pridružuje pozivu Mijatovića da se glasa za opozicionog kandidata u RS-u za Dom naroda BiH

Demokratska fronta pridružuje se pozivu Vojina Mijatovića kada je riječ o glasanju za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rečeno je za Klix.ba.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je objavio tekst uoči glasanja za kandidate za srpskog delegata u Domu naroda BiH u kojem poziva poslanike SDP-a da glasaju za opoziciju u RS-u s obzirom na to da je to jedini način da SNSD ne dobije četvrtog delegata i samim tim kontrolni paket u ovoj državnoj instituciji.

Tom pozivu se sada pridružio i DF iako je ranije u Banjoj Luci njihov predsjednik Željko Komšić rekao da je odluka o glasanju na poslanicima Pokreta za državu te da nije njegovo da diriguje iz Sarajeva kako će glasati u Narodnoj skupštini RS-a.Inače, prema pouzdanim informacijama Klix.ba, Milorad Dodik je DF-ovom poslaniku u NSRS-u Mirsadu Duratoviću obećao poziciju u vlasti stoga je teško za očekivati da će poslušati vrh stranke i glasati za opoziciju.Glasanje u NSRS-u je danas i tajno je. Polemike o tome kako će ko glasati vode se već sedmicama, a javnost uporno apeluje na poslanike Pokreta za državu da ne dozvole Miloradu Dodiku blokadu važne državne institucije na još četiri godine.

klix.ba