Denis Omazić, brat preminulog Edisa koji je teško povrijeđen ostavljen na odlagalištu rudnika: Moramo otkriti ko mu je to uradio!


Kako je portal “Avaza” ranije objavio, na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli (UKC) jučer je preminuo Edis Omazić iz Živinica. Omazić je UKC Tuzla primljen sa teškim tjelesnim povredama, a pronađen je u teškom stanju pored odlagališta rudnika Đurđevik u naselju Živčići kod Đurđevika.

Denis Omazić, brat preminulog Edisa koji je teško povrijeđen ostavljen na odlagalištu rudnika: Moramo otkriti ko mu je to uradio!
Denis Omazić, brat preminulog Edisa koji je teško povrijeđen ostavljen na odlagalištu rudnika: Moramo otkriti ko mu je to uradio!

– Policijska stanica Živinice 23. avgusta od strane medicinara doma zdravlja da je pružena ljekarska pomoć licu inicijala E.O. On je prevezen na UKC gdje je bio hospitalizovan i naknadno je preminuo, ali ne znam tačno kada. Prijava je bila tog dana, a službenici kriminalističke policije utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do povrijeđivanja, odnosno tačan uzrok smrti uz saradnju i nadzor nadležnog Kantonalnog tužilaštva – rekla je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za portal „Avaza“.

Radi u Njemačkoj

I dok iz policije ne mogu otkrivati više detalja, za portal “Avaza” je progovorio Denis Omazić, brat rahmetli Edisa. U emotivnoj ispovijesti za portal “Avaza”, Denis otkriva da je danas dva sata davao izjavu.

– Ispitivali su me sat i po do dva – kaže na početku razgovora Denis Omazić.

Denis radi u Njemačkoj. Kobne noći, kada su mu javili da mu brat nije dobro, bio je na poslu. Nije se odmah mogao javiti.

– Ja sam bio vani, pošto radim u Njemačkoj. Mene su nazvali oko 15 do 12, dva puta, a ja se nisam mogao javiti jer sam radio. I tako, poslije me momak nazvao i rekao mi da je brat malo povrijeđen, izgreban. Momak koji ga je našao, odvukao ga je u hitnu, ja sam mu stvarno zahvalan. Objasnio mi je čitavu situaciju, poslao mi je fotografije. Ne bih ih pokazao u javnost jer je strašno šta su mu uradili – govori plačnim glasom Denis Omazić.

Sve se to dogodilo u noći sa 22. na 23. avgust. Brat Edis je također radio u Njemačkoj, ali preko firme iz Slovenije.

– Radio je moleraj, unutrašnji radovi i tako. Bio je jako pozitivan momak, jako društven, poštovao je sve oko sebe, mnogi su ga voljeli zbog njegovog osmijeha, zezancije. Uvijek je volio malo stati i zezati se, pa okrenuti neku ozbiljnu temu kroz zezanciju, ali nekome je očigledno zasmetao. Ima tu nešto što se mora otkriti, ali otkrit će se sve. Polako – govori Denis.

Na pitanje, da li na nekog sumnja, šta bi mogao biti razlog da njegovog brata pretuku i ostave isprebijanog na odlagalište Đurđevik, kaže:

– Ja iskreno ne mogu da mislim o tome, jer puno informacija kruži.

Je li bio oženjen?

– Edis je razveden, ima djevojčicu od 12 godina, kaže Denis i nastavlja:

– Ja sam došao jutros došao u BiH. Proveo sam svega pola sata u kući, pozvali su me odmah iz policije da idem u Tuzlu da dam izjavu.

U subotu je objavio da je potrebna krv za njegovog brata.

– Mene je mama nazvala nekad oko 8 ili pola 9 ujutro, kao da je pokušao da diše svojim plućima, ali krv mu je bila slaba, pa je trebala bilo koja krvna grupa da se iz krvi plazma izvadi i da se njemu daje kako bi pluća mogla da rade. Mama me nazvala navečer da su joj javili kako su mu se zjenica oka raširila i da će sutradan da mu rade CT, da vide šta je. I nije uspio dočekati sutra – kaže Denis Omazić, brat Edisa Omazića.

Sutra dženaza

Dženaza Edisu Omaziću će biti održana sutra. Polazi ispred kuće merhuma u Potočarima u 15:00 sati, a dženaza i ukop obavit će se na mezarju Tresulje – Rakovik.

Iza Edisa su ostali kćerka Amila, otac Enes, majka Azema i brat Denis.

CHI