More
  spot_img

  Demobilisanom borcu Hasanu Smajiću hitno potrebni lijekovi


  Hasan Smajić , sa mnogo zdravstvenih problema – gangrena obje noge

  Želim samo da me moja porodica napokon upozna, pravog mene, a ne ovog čovjeka skrhanog svakodnevnim bolovima, počinje svoju ispovjest Hasan Smaić 50-godišnji pribavljanin koji se od 2020 godine bori sa Birgerovom bolešću, rijetkim oboljenjem arterija i vena, otvorenim ranama na nozi i stalnim bolovima, koje tek nakratko lijekovi umiruju.

  Zbog toga je od ljekara tražio da mu amputiraju lijevu potkoljenicu, jer kako kaže, ljudi i sa protezom normalno žive. Ljekari na amputaciju nisu pristali, jer smatraju da još ima nade da se bolest zaustavi, pa i izliječi, ali Hasan Smajić više nema ni snage ni novca za liječenje.

  Demobilisanom borcu Hasanu Smajiću hitno potrebni lijekovi
  Demobilisanom borcu Hasanu Smajiću hitno potrebni lijekovi

  Iako kao invalid sa 82 km plaća svakodnevni troškovi za lijekove i sanitetski materijal za previjanje otvorenih rana iscrpili su njegove finansijske mogućnosti koje su ionako male jer ovaj Demobilisani Borac živi sa nešto više od 82 maraka invalidnine.

  Skroman po prirodi, tek na kraju našeg razgovora u njegovom domu u Pribavi on nam kaže da u UKC-u Tuzla upućen je na konzilij i ističe da bi ta operacija koštala mnogo novca, što je za njega nedostižna suma, pa tako i ta operacija. On nam je rekao da čeka mišljenje Centra za socijalni rad za njegu i pomoć, što bi mu mnogo olakšalo život, ali i ističe humanost svojih građana Gračanice i okolnih sela.

  U situaciji u kojoj jeste Hasan Smajić treba našu pomoć na svom putu ozdravljenja, svi koji mogu i žele da pomognu ovom ocu novčana sredstva mogu da uplate na njegov tekući račun u Raiffezen banci.

  Dobrovoljne priloge možete uplaćivati na sljedeće račune: “Apel Hasana Smajića“.

  Žiro račun: 1613000032664708

  Devizni: BA3916 1300 0032 6647 08

  SWIFT: RZBABA2S

  Pribava Gračanica Kontakt Broj Telefona +38761632330

  Dobrovoljni prilozi za liječenje mogu se uplatiti i preko paypal.me/HasanS1971

  izvor : kalesijski.ba

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci