More
  spot_img

  Darko Mladić: Stanje mog oca sve lošije, ne može hodati ni 20 metara bez odmora

  Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića se pogoršalo, izjavio je njegov sin Darko Mladić.

  “Nažalost, nemam dobre vijesti. Njegovo stanje je prilično loše i pogoršava se iz minute u minutu. Toliko je fizički slab da ne može hodati ni 20 metara bez odmora“, rekao je Darko Mladić agenciji TAS.

  On je dodao da “postoji upadljivo pogoršanje kognitivnih funkcija, što je očekivano, jer ljekari nisu liječili posljedice moždanih udara“.

  “Ima povišen nivo šećera, što ljekari ne dovode pod kontrolu i to ubrzava sve ove procese. On je sve slabiji“, rekao je Darko Mladić.

  Podsjetimo, Ratko Mladić je 8. juna prošle godine pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno vijeće odbacilo je sve žalbe koje je uputila Mladićeva odbrana. Haški tribunal je Mladića proglasio krivim za ubistva, kršenje običaja ratovanja, deportacije, nehumano premještanje stanovništva, terorisanje, napade na civile, genocid u Srebrenici.

  Između ostalog, utvrđeno je i da je Mladić lično komandovao granatiranjem Sarajeva, učestvovao u odabiru ciljeva i naređivao da se vatra preusmjeri prema civilnom nesrpskom stanovništvu o čemu, između ostalog, svjedoči i javnosti poznata Mladićeva komanda: “Velušiće, tuci Velušiće… tamo nema srpskog življa mnogo“, više puta emitovana putem medija.

  Tačka optužnice koja se odnosi na uzimanje talaca opisuje situaciju u kojoj su srpske snage zarobile više od 200 pripadnika mirovnih snaga i vojnih posmatrača UN-a na različitim lokacijama piše N1

  Darko Mladić: Stanje mog oca sve lošije, ne može hodati ni 20 metara bez odmora
  Darko Mladić: Stanje mog oca sve lošije, ne može hodati ni 20 metara bez odmora

  izvor : crna-hronika.info

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci