Danijel Pašić (SDP) novi ministar u Vladi ZDK, poznata imena i ostalih ministara

Redakcija ZOS  saznaje da su kompletirana imena za sastav nove Vlade ZDK i da će se u narednim danima održati i sjednica Skupštine ZDK na kojoj će biti potvrđena nova Vlada ovog kantona.Kako stvari stoje premijer kantona će biti iz stranke BH inicijativa-FUAD KASUMOVIĆ radi se o Amri Mehmedagić, a u novoj Vladi ZDK mjesto ministra za promet i komunikacije bi trebalo pripasti višegodišnjem aktivisti OO SDP TEŠANJ, Danijelu Pašiću.

Ministarstvo privrede će voditi Samir Šibonjić (NES Zavidovići). DF će dati ministra za boračka pitanja izvjesno Ibrahim Smajić iz Zenice. Tako da Hamza Krkalić, kadar DF-a iz Tešnja, neće biti ministar.Ministar finasija će biti Dženana Čišija (DF).

. Vinko Marić iz stranke Fuada Kasumovića če biti novi ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.Benjamin Sinanović (SDP Zavidovići) je novi ministar MUP-a.U HDZ-u su, kaže Iva Tadić-lider HDZ-a u ZDK i već odlučili da novi ministar za rad bude Zlatko Jelić iz Usore, a ministrica zdravstva Tanja Radoš-Kosić iz Žepča.

NIP će voditi ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Radio Zos