More
  spot_img

  Danas u Tešnju dženaza ženi koju je suprug ubio bombom

  Na mezarju Ogrići u Kraševu kod Tešnja danas će se u 14:15 klanjati dženaza Zejnebi Mujanović-Ramić (57) iz Kraševa koju je suprug Sakib Ramić 10. novembra usmrtio nakon što je aktivirao ručnu bombu u porodičnoj kući u Matuzićima. 

  Podsjećamo, Sakib Ramić (61) je potom pokušao da se ubije, zbrinut je u Općoj bolnici Tešanj, gdje je pod nadzorom policije.

  On je sebi, kako smo već ranije objavili, nožem nanio 13 ubodnih rana.

  Prema nezvaničnim informacijama, do ovog stravičnog događaja je došlo nakon bračnih razmirica supružnika Ramić. Zejneba je nakon toga napustila porodičnu kuću i otišla da živi kod kćerke, koja je trenutno u Njemačkoj. Sakiba je u pokušaju da sebi oduzme život spasio jedan od komšija koji ga je nakon eksplozije vidio ispred garaže kako se bode nožem u stomak.

  • Odvezao sam dijete u školu. Kada sam se vratio i ostavio auto ispred kuće, začuo sam prasak. Mislio sam da je na obližnjoj benzinskoj pumpi eksplodirala guma od kamiona. Ubrzo sam primijetio čovjeka ispred garaže koji drži nož u ruci i zabada ga sebi u stomak. Pritrčao sam do njega i letvom pokušao da mu izbijem nož iz ruke. Kad mi je zaprijetio da ima još jednu bombu i da će je aktivirati, ja sam se izmaknuo. Počeo je jaukati i vikati upomoć, ispričao je Nihad Mešić za Oslobođenje odmah nakon ove tragedije.

  oslobodjenje

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci