More
  spot_img

  Danas dženaza lijepoj Nudžejmi: Sine, budi nam, inšallah, nasmijana…

  U haremu Repovačke džamije u Konjicu, danas će poslije ikindije-namaza biti klanjana dženaza 25-godišnjoj Nudžejmi Voloder (rođ. Halilović), kćerki Nezima Halilovića Muderrisa, ratnog komandanta 4. muslimanske brigade Armije RBiH i donedavnog šefa Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

  Ukop će biti obavljen istog dana na mezarju Musalla u Konjicu.

  “Sine, budi nam, inšallah, nasmijana, vesela i sretna i u kaburu, i na Kijametu, i u Dženetu. Mama i babo”, objavio je Halilović jutros na društvenim mrežama, što je mnoge u BiH i širom naše dijaspore rastužilo.

  Nudžejma Voloder je umrla jučer rano ujutru. Bila je u 10. sedmici trudnoće. Uslijed posljedica udara tromba, što se odrazio na sinuse i mozak, Nudžejma je od prošle sedmice bila u dubokoj komi, potvđeno je ranije iz njezine porodice. 

  Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na COVID-19. Nažalost, izgubila je višednevnu borbu za život. 

  Smrtovnica - undefined
  Facebook: Smrtovnica

  Mnogi se i dalje opraštaju se od lijepe mlade žene, izražavajući podršku porodici u najtežim trenutcima. 

  Iza Nudžejme ostaju sin Hamza i suprug Amar, roditelji Fatima i Nezim, sestra Sadžida, braća Amar i Abdulah, dedo hadži Muhamed, nena Ziba, te brojna ostala rodbina, prijatelj, komšije, dobri ljudi koji izražavaju iskrenu tugu zbog prekinute mladosti i velikog gubitka.

  radiosarajevo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci