Cijela porodica na meti: Sulejmanović ubio oca i sina te ranio majku koja je životno ugrožena

Nermin Sulejmanović je danas u Gradačcu ubio najmanje tri osobe, a ranio je tri od čega je jedna u teškom stanju, potvrđeno je za Klix.ba iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.Ubica je jutros uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge N. H.

Osim nje, ubio je oca i sina (23) koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih.U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.Na društvenoj mreži Sulejmanović je objavio videosnimak, koji je kasnije obrisan, u kojem navodi koga je sve ubio i ranio. Iz UKC-a Tuzla su nam potvrdili njegove navode.

Ranjen je jedan policajac koji nije smješten na UKC, stoga glasnogovorniku Eldaru Šehiću nije bio poznat njegov stepen povreda, no istaknuo je da je ženska osoba životno ugrožena, a povrijeđeni muškarac van životne opasnosti s povredama donjih ekstremiteta.”Jedna žena je životno ugrožena.

Riječ je o ženi koja je 1969. godište. Zadobila je prostrelne rane u predjelu trbuha zbog čega je smještena na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju. U operacionoj je sali gdje se doktori bore za ženin život”, rekao namje Šehić.Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o majci ubijenog 23- godišnjeg mladića.

Portparol UKC-a navodi da je druga povrijeđena osoba N. P. te da je u UKC dovezen sa povredama donjih ekstremiteta zbog čega je hospitaliziran u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Nije u životnoj opasnosti.S obzirom na to da se na jednom od videosnimaka, koje je ubica objavio na Instragramu, čuo plač djeteta, mnogi su pretpostavili da je među žrtvama i beba. Međutim, prema informacijama iz UKC-a i policije nema ubijenih maloljetnih osoba, a ni hospitaliziranih.

KRVAVI ZLOČIN

Nermin Sulejmanović, koji je ubio tri osobe u Gradačcu, izvršio samoubistvoSulejmanović se nakon počinjenih ubistava i ranjavanja poznanika, sugrađana i službenih osoba suočio s policijom prilikom čega je pred njima izvršio samoubistvo.

klix.ba