Centar Čelića pod vodom: Poplavljeno više od 20 kuća, uništeno nekoliko mostova

Obilne kišne padavine u poslijepodnevnim satima dovele su do izlijevanja dvije lokalne rješice na području Čelića. Za veoma kratko vrijeme centar općine i okolno naselje se našlo pod vodom, koja je prodrla i u nekoliko stambenih objekata.

Čelićka rijeka koja prolazi kroz centar općine, ali i dio rijeke Orahovice izlile su se u poslijepodnevnim satima usljed obiljnih kišnih padavina. Osim centra Čelića pod vodom se nalazi i naselje Džihani.”

Obilne kišne padavine Čelić su zadesile od 15:30 do 16:30 sati. Voda se povukla nakon 45 minuta i trenutno je u toku sanacija. Poplavljeno je između 20 i 25 stambenih objekata, ali na svu sreću nije bilo potrebe za evakuacijom mještana.

Također, u naselju Džihani su uništena dva ili tri mosta”, kazao je za Klix.ba načelnik Čelića Admir Hrustanović.Na svu sreću, veće rijeke koje prolaze kroz Čelić ostale su u svojim koritima, a šteta nije nanesena ni na plantažama jagoda po kojima je poznata ova općina.Razorne poplave Čelić su pogodile u junu prošle godine, kada je na cijelom području zabilježena višemilionska šteta.

klix.ba