Čarobnom bakljadom zatvoreni ovogodišnji skokovi sa Starog mosta

Čarobnom bakljadom na Starom mostu i maestralnim skokom iskusnog skakača Armina Karalića Bakote s bakljama u Neretvu svečano su zatvoreni 457. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru.Mnoštvo građana Mostara, kao i brojni turisti iz svih krajeva svijeta, okupljeni na obalama Neretve uživali su promatrati igru vatre, mraka i vode, uz zvuke dobro poznate pjesme “Čuda jada od Mostara grada”.

Mnogi su ovaj događaj u autentičnom ambijentu stare gradske jezgre, koja je pod zaštitom UNESCO-a nastojali snimiti svojim aparatima za trajna sjećanja i podijeliti na društvenim mrežama.Čarobnom bakljadom zatvoreni 457. Skokovi sa Stsrog mosts u Mostaru00:00/01:56Podsjetimo, titulu šampiona u kategoriji skokova na noge danas je osvojio Mostarac Igor Kazić, a u kategoriji skokova na glavu, popularne mostarske laste, zlatni pehar je osvojio Evlad Krnić iz Crne Gore.

Oni su odbranili titule od prošle godine i hrabrim skokovima stekli brojne simpatije žirija i publike.U skokovima na glavu drugo mjesto osvojio je Ahmet Stupac iz Mostara koji se prvi put takmičio u ovoj kategoriji, dok se za treće mjesto izborio Dino Bajrić iz Sarajeva.U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je osvojio Emel Tiro, dok se za treće izborio Harun Bajgorić.

Na ovogodišnjim skokovima učestvovala su 33 takmičara. U skokovima na noge borilo se 15 skakača, a u skokovima na glavu borio se 18 takmičara za titulu najbolje laste.Zbog ovog događaja Mostar je danas posjetilo hiljade gostiju, već danima su svi smještajni kapaciteti popunjeni, zbog čega se u okolnim mjestima tražilo prenoćište više.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/carobnom-bakljadom-zatvoreni-ovogodisnji-skokovi-sa-starog-mosta/230730097#brid_cp_Brid_90747974

Zadovoljno su trljali ruke i ugostitelji, trgovci, ali i predstavnici vlasti, jer se mnogo novca slilo i u gradsku kasu.

klix.ba