BUDUĆI LJEKARI PJESMOM “OJ KOSOVO, KOSOVO…” USRED FOČE DOČEKALI DODIKA I PATRIJARHA PORFIRIJA

Oj Kosovo,Kosovo zemljo moja voljena, zemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša”, pjesma je kojom su u Foči studenti Medicinskog fakulteta, budući ljekari dočekali predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i patrijarha Porfirija.

– Oni koji vode Republiku Srpsku kao rijetko kada u historiji srpskog naroda brinu o njegovoj duhovnosti, da nema mjesta gdje nisu učestvovali u izgradnji hramova i da poslije Nemanjića ne zna da li postoji period u kojem je toliko svetinja – poručio je patrijarh Porfirije.

Studentima je podršku pružio i Dodik. Obilazeći fakultet istakao je da je ponosan što je bio zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a koja je prije 30 godina donijela odluku da u Foči bude formiran Medicinski fakultet.

Studentima je zaželio uspjeh i poručio da osim uže specijalizacije za koju se školuju treba da budu i društveno odgovorni.Tekst pjesme kojom su budući ljekari dočekali Dodika i patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Oj Kosovo,Kosovo zemljo moja voljena

Zemljo slavnih vitezova Lazara i MilošaSve delije od Srbije, svako srce ponosnoVoli i ljubi zemlju svoju Gazimestan KosovoSadržaj se nastavlja nakon oglasaLjudi koji imaju bolove u koljenima i kukovima trebali bi ovo pročitati…Sponsored by MonadPlug

Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljenaZemljo slavnih vitezova Lazara i MilošaSrbadija kliče cela “Ne damo te Kosovo”To je naše uvek bilo od dedova ostaloOj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljenaZemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša

CHI