Britanci “spustili” Dodika: Samo država BiH ima nadležnost donositi odluke o diplomatskim odnosima

Iz iz britanske ambasade u BiH reagovali su na današnju najavu predsjednika RS-a Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.Britanska ambasada u BiH se oglasila kratkim saopćenjem na svom zvaničnom Facebook nalogu.”Sve eratičnije odluke predsjednika entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, štete interesima i reputaciji Republike Srpske.

Samo država Bosna i Hercegovina ima nadležnost da donosi odluke o diplomatskim odnosima zemlje. Britanska ambasada će nastaviti da radi na dobrobit svih građana ove zemlje”, stoji u saopćenju Ambasade.

To je put koji ne ide u korist stanovnika Republike Srpske, Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Države imaju dugogodišnje saradnje s institucijama Republike Srpske i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina”, navode iz Ambasade.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ovaj entitet prekida svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH.Dodik je ovo uradio, kako kaže, kao odgovor onima koji su spremni da “bacaju osiromašeni uranijum”.

Klix.ba