Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  BOSANSKA PAMET: DR. HASKA ALJUKIĆ NIŽE USPJEHE IZ STOMATOLOGIJE ŠIROM AMERIKE

  Da su mladi Bosanci i Hercegovci koji žive u inostranstvu rasadnici pameti, sposobnosti i marljivosti, dokaz je i priča koja dolazi iz američkog Louisvillea.

  Dr. Haska Aljukić, državljanka SAD-a porijeklom iz Vlasenice, talentovana je i perspektiva stomatologinja, čiji su naučni rezultati i uspjesi uveliko prepoznati u Americi.

  Inače, Aljukić je doktorica stomatologije, a uz to je aktivan član Američke akademije za dječiju stomatologiju, Američke stomatološke organizacije, te stomatoloških asocijacija gradova Kentucky i Louisville.

  Svoju akademsku karijeru dr. Aljukić započinje na Univerzitetu Louisville, gdje stiče zvanje bahcelora biologije. Nakon što je otkrila strast i sklonost ka stomatologiji, posvetila se doktorskom studiju dentalne medicine na  University of Louisville School of Dentistry (ULSD).

  Poslije završetka doktorskog studija, radila je kao vanredni profesor na ULSD Pedijatrijskoj dentalnoj klinici, gdje je imala priliku predavati studentima stomatologije u nastojanju da dostignu najbolja znanja i prakse iz ove oblasti.

  Uporedo sa tim, dovršava dodatnu edukaciju i stiče certifikat iz oblasti dječije stomatologije od strane Američkog odbora za dentalnu medicinu, u okviru čega se specijalizirala za brigu o dojenčadima, djeci i adolescentima.

  Zbog iskazanih rezultata, dr. Aljukić je nedavno prisustvovala stručnom susretu stomatolog u organizaciji Američke akademije o pedijatrijskoj stomatologiji održanom u San Diegu, gdje je kao član delegacije Pedijatrijske dentalne grupe grada Louisville stekla titulu new diplomates od strane Američkog odobra za dentalnu medicinu, što je dodatno potvrdilo njene predavačke sposobnosti.

  HAYAT

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci