Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
    spot_img

    Bolje od ovoga ne može: Počastite se čokoladnim palačincima s jagodama

    Maksimalno iskoristite sezonu jagoda i isprobajte ovaj recept za palačinke punjene ovim omiljenim sezonskim voćem. Ove palačinke čokoladnog okusa sadrže kakao i zato se još bolje slažu s slatko-kiselim jagodama, piše zadovoljna.dnevnik.hr. 

    Sastojci (za 8-10 palačinki) 

    2 jaja

    2 velike kašile šećera

    1 velika kašika kakaa

    1 prstohvat soli

    120 grama glatkog brašna

    50 grama maslaca

    2 dcl mlijeka

    1 dcl vode

    Sastojci za nadjev 

    300 grama jagoda

    3 dcl kiselog vrhnja

    2 velike kašike šećera

    Priprema:

    Otopite maslac i rashladite ga malo. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kakao. Cijela jaja miksajte ili ručno miješajte sa šećerom i soli. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Zatim u zdjelu dodajte mješavinu brašna i kakaa, dobro promiješajte i zatim u par navrata dodajte mlijeko i vodu. Dobro promiješajte kako biste se riješili eventualnih grudica. Ostavite smjesu u frižideru na minimalno sat vremena. Smjesu slobodno možete pripremiti i dan prije pečenja.

    Odstranite peteljke s jagoda i operite ih. Narežite jagode na manje komade, stavite ih u posudu, posipajte s dvije žlice kašike, dobro pomiješajte i ostavite ih tako oko 30 minuta da puste sok. Nakon toga u jagode dodajte kiselo vrhnje, sjedinite sve i vratite u hladnjak.

    Palačinke klasično ispecite na tavi. Kad se palačinke ohlade, u svaku stavite malo nadjeva s jagodama, po želji ih složite u trokut ili klasično smotajte i poslužite. 

    Uživajte!

    spot_img

    Aktuelno

    spot_img

    Povezani članci