More
  spot_img

  Bivši vozač Doma zdravlja KS: U vrijeme korone sam bio dobar, a sada su me poslali na biro


  Bivši vozač Doma zdravlja KS: U vrijeme korone sam bio dobar, a sada su me poslali na biro
  Bivši vozač Doma zdravlja KS: U vrijeme korone sam bio dobar, a sada su me poslali na biro

  Sada ne valjam i nisam dovoljno dobar za posao za koji su me hvalili, ogorčen je Krupalija.

  Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo je 29. marta raspisala javni konkurs u kojem se između ostalog, traže šest vozača (VKV) i dva vozača (KV). Nakon sprovedene procedure, testiranja i usmenog ispita osam kandidata je primljeno u radni odnos na neodređeno vrijeme.

  Bolovi u leđima

  Međutim, redakciji portala “Avaza” javio se Kenan Krupalija, jedan on odbijenih kandidata. Kako nam je rekao, bio je uposlenik Doma zdravlja KS u periodu korone na poziciji vozača.

  – Po ugovoru sam trebao raditi 40 sati sedmično, ali stalno je bilo prekovremenog rada, sedmicu sam znao završiti i sa više od 60 sati. Svaku nedjelju smo radili, svaku subotu. Kao posljedica toga imam bolove u leđima i dobio sam bruh. Prije dva mjeseca su nam raskinuli ugovore i raspisali novi konkurs – rekao je Krupalija.

  Kaže da nije jedini, i ostale njegove kolege vozači te fizički radnici osjete teške zdravstvene posljedice tog rada.

  – Mogu reći da su nas izrabljivali duže od dvije godine. Bio sam prijavljen na određeno radno vrijeme, čim je završila korona, poslali su nas na biro. Nedavno su objavili novi konkurs i primili ukupno osam ljudi, šest vozača VKV i dva KV – tvrdi ovaj bivši vozač doma zdravlja KS. 

  Primanja oko 850 KM

  Iako je navedeno da je plaća viša od 1.000 KM, kaže da je imao primanja oko 850 KM, a njegov kolega oko 500 KM.

  – Svjestan sam da nisam imao dovoljno bodova na testu, ali kako sam valjao i dobio posao u vrijeme korone, a sada kada je najgore prošlo ne valjam i traže druge ljude. Greške nisam imao u poslu, samo pohvale sam dobivao. I sada ne valjam i nisam dovoljno dobar za posao za koji su me hvalili – ogorčen je Krupalija. 

  avaz  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci