Bijeljinska policija se oglasila o vrijeđanju Bošnjaka: Maloljetnik je ispitan i pušten

Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina jučer su ispitali maloljetnika iz ovog grada, koji je na TikToku vrijeđao i prijetio Bošnjacima. Nakon toga je, u skladu sa zakonom, pušten na slobodu.

Njegovi videosnimci na kojima tvrdi da je naoružan i vrijeđa Bošnjake, postali su viralni jučer, zbog čega je reagovala i policija.UŽASNE PORUKEŠiri se video mladića iz Bijeljine koji hoda gradom i prijeti Bošnjacima: Kaže da je naoružanIz bijeljinskog MUP-a ističu da je osoba koja je prijetila na društvenim mrežama identifikovana i da je riječ o maloljetniku.”

Policijski službenici PU Bijeljina identifikovali su maloljetnu osobu iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti”, naveli su.Mladić je ispitan, a nakon toga i pušten s obzirom na to da je riječ o maloljetniku.”Protiv njega je Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačke ocjenu i dalje postupanje.

Prema maloljetnom licu postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, navedeno je iz PU Bijeljina.

klix.ba