fbpx
More

  BiH danas protiv Finske!

  BiH danas od 15,00 sati protiv Finske u Zenici igra svoju pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za SP 2022.

  Ivajlo Petev je najavio ofanzivu od prve minute, što i ne čudi, s obzirom da nas pobjeda protiv Finske dovodi vrlo blizu baraža, a remi ili poraz udaljavaju od svih “happyend” kombinacija. Uz tri boda protiv Finaca, za plasman u baraž dovoljan je još bod u utorak protiv Ukrajine, ponovo u Zenici.

  BiH će za razliku od posljednjih utakmica biti jača za Pjanića, Krunića, Cimirota i Saničanina, dok su šanse da povrijeđeni Džeko zaigra, prema našim informacijama, minimalne.

  Ipak, selektor je što planski, što silom prilika, tokom posljednjih utakmica probao više igrača na istim pozicijama, pa tako BiH sada ima širu lepezu igrača koji su već afirmisani u reprezentaciji, te samim tim više opcija za igru.

  Kao zamjena Džeki, i Prevljak i Demirović su se već “uhodali” na prethodnim utakmicama. Ćivić se npr. u posljednja dva meča snašao dobro na stoperu pa je vrlo moguće da zbog svoje okretnosti i protiv Finske iz stoperske trojke izbaci nekog standardnog člana. Puno lakših nogu za BiH sada igraju i Nalić, Prcić, Menalo… Gojak se Petevu na povjerenju zahvalio neumornom trkom u oba pravca, ali i spremnosti da na uštrb statistike preuzima odgovornost i rizik u kreativi – bez čega ekipa nema ni šansi ni golova. Na našu radost sa istom igrom je nastavio i u Dinamu koji je predvodio do pobjede na Rapidom u Europa Ligi.

  Zbog potrebe za ofanzivnom igrom ostaje vidjeti kako će Petev iskombinovati igrače koji su odlično nosili reprezentaciju u oktobarskim utakmicama, sa povratnicima u timu, te naravno kako će, ako Džeko ne bude mogao igrati, riješiti pitanje napadača. Pjanić se vratio u Bešiktašu nakon povrede, Krunić je u prvih 11 Milana i to na poziciji “desetke”, a u Cimirotov status u Standard Liegeu i ne treba pitati.

  Mogući sastav: Šehić, Saničanin, Ahmedhodžić, Ćivić, Kolašinac, Stevanović, Cimirot (Hadžiahmetović), Pjanić, Krunić, Gojak (Demirović) i Prevljak.

  I bez Džeke, BiH je favorit u ovom meču, barem ako je vjerovati fudbalskim ekspertima i matematičkim modulima svjetskih kladionica.

  Podsjećanja radi, BiH protiv Finske u gostima u prvom kolu kvalifikacija remizirala 2:2. Bila je to utakmica nakon koje je Petev promijenio formaciju koje se drži do danas.

  BiH – Finska, Bilino Polje, 15,00 sati.

  reprezentacija.ba

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  Ova opština je “ekonomski tigar”: Nezaposlenost smanjili za 31 posto za jednu godinu

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); U opštini Derventa je na kraju septembra ove...

  Nove cijene goriva u BiH!

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Cijene goriva u Bosni i Hercegovini konačno su u...

  Hamdija oštetio ‘NLB leasing’ za više od 600.000 KM – dobio dvije godine uslovno

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je...

  Pronađeno tijelo i drugog turskog radnika u mjestu Hanovi

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Danas je na lokalitu Hanovi u rijeci Bosni pronađeno...

  Slične vijesti