Bećirović čestitao Dan državnosti BiH: Moramo se svi pokrenuti u pravcu izgradnje mira

To treba svakom čovjeku u BiH, a pozitivne poruke iz prošlosti mogu samo da nam budu poticaj da gradimo evropsku, demokratsku i pravnu BiH, poručio je Bećirović.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se novinarima nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 povodom Dana državnosti BiH. –

Građanima BiH, svim narodima BiH želim čestitati legalni, državni praznik, Dan državnosti BiH. Danas možemo svi u Bosni i Hercegovini biti ponosni na antifašiste koji su obnovili državnost BiH.

Moram reći da su antifašisti na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a pronašli jednu tačku sinteze, tačku spajanja i zajednički imenitelj. Mislim da i u 21. stoljeću građani i narodi Bosne i Hercegovine trebaju pronaći tačku sinteze, zajednički imenitelj, da se svi u BiH moramo okrenuti u pravcu izgradnje mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja.

To treba svakom čovjeku u BiH, a pozitivne poruke iz prošlosti mogu samo da nam budu poticaj da gradimo evropsku, demokratsku i pravnu BiH – poručio je Bećirović.

avaz.ba