More
  spot_img

  Bazeni izletišta Kiseljak spremni da prvi put nakon rata prime kupače

  Prvi put nakon rata, posjetioci tešanjskog izletišta Kiseljak uskoro će biti u prilici koristiti i bazene za djecu i odrasle, koji su potpuno obnovljeni i spremni da prime prve kupače – potvrdio je Feni načelnik te općine Suad Huskić.

  Općina je finansirala obnovu velikog i malog bazena sa pratećim sadržajima – tuš kabine, svlačionice, prostor za sunčanje, a izletište posjeduje i terene za mali nogomet, odbojku, košarku, fitnes sprave na otvorenom…

  -Kiseljak je tradicionalno izletište, koje je u 60-tim i 70- tim godinama prošlog stoljeća imalo poseban značaj za Tešanj i okolinu. Kroz obnovu Kiseljaka, cilj nam je da ponudimo sadržaj za slobodno vrijeme, odmor i rekreaciju te da mladima omogućimo pristup bazenu, organizaciju škole plivanja…Pritom, da sve to bude i po socijalno prihvatljivoj cijeni, koja će pokrivati samo troškove rada i održavanja – ističe načelnik Huskić te najavljuje da će cijena cjelodnevne ulaznice za djecu koštati dvije, a za odrasle četiri KM.

  Napominje da je prije nekoliko godina na području te općine, u naselju Jelah, pored vještačkog jezera Jelen otvoreno također atraktivno izletište, koje ima veliki potencijal.

  -Obnovu izletišta Kiseljak počeli smo u 2018. godine, sa posebnim fokusom na obnovu bazena. U posljednje tri godine izgrađen je veći dio pješačkih staza te proširena rasvjeta, ulaganjem preduzeća “OAZA” d.o.o. i Općine Tešanj. Izletište se nalazi podno Crnog vrha, na kojem se nalazi i najviša kota na području naše općine (732 m/nv). Želja nam je da u vremenu otežanih prelazaka granica naši sugrađani imaju mogućnosti za korištenje odmora u BiH – kaže Huskić.

  Općina je, napominje, potpisala ugovore sa kompanijama BELIF i OAZA, koje će donatorski obezbjeđivati hemijska sredstva za održavanje, odnosno vodu za punjenje bazena, dok će bazenima i svim pratećim sadržajima upravljati JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj.

  bhrt.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci