Banjalučanka optužena da je pokušala ubiti šeficu trujući je “mravocid žoharocidom”

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanke Nine Ninković (57) zbog pokušaja ubistva T. S. u decembru prošle godine.

Ninković se tereti da je od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjaluci, gdje je zaposlena na radnom mjestu inspektor – prosvjetni savjetnik, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora T. S., u kafu joj sipala otvornu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Optužena je da je u dva navrata, 8. 12. 2022. i ponovo 9. 12. 2022. godine, krijući se od drugih zaposlenih, u jutarnjim satima ušla u kancelariju broj 17 koju koristi šefica, prije nego što je ona stigla na posao.-

Znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe-kuhinji Pedagoškog zavoda i poslužuje svakog radnog dana ujutro na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijev hipoklorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva.

Dodaje se da T. S. kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa.

faktor.ba