More
  spot_img

  Alija protiv Mehe: Boks meč iz Tuzle koji je istovremeno smiješan i tužan


  Meč “profesionalnih boksera”, Alije i Mehe, održan u tuzlanskom Mejdanu, izazvao je salvu podsmijeha, ali i negodovanja.

  Meho Halilović bio je u jednom, a u drugom uglu višestruki osvajač amaterskih tunira u BiH i inostranstvu Alija Mešić.

  Po prikazanom u ringu, moglo se vidjeti da borci, naročito Meho baš i nema dodirnih tačaka s boksom, pogotovo profesionalnim, a kao takav je ovaj meč i najavljen.

  Slavio je Mešić i to nakon što je Halilović predao meč, jer očito više nije imao snage.

  Na to je upozorio i tuzlanski kikbokser Mesud Selimović.

  – Pogledajte kako ljudi kvare ovaj plemeniti sport, pogledajte kako izgleda kad se sastave dva tuljana, jedan od ove dvojice nikad u životu svom nije stavio bandaže niti zna stavit, ali je za 50 KM ušao u ring i to kao “profesionalni boxer…”

  – Da dragi Bog sačuva. Pa zbog ovakvih organizacija, manifestacija oni pravi borci ne mogu da nađu sponzore i ne mogu da dobiju medijsku pažnju jer upravo ovi tuljani prljaju obraz borilačkom sportu.I još jedna zanimljiva stvar, jedan od ove dvojice je, vjerovali ili ne, poslao fotografiju sa cigaretom u ruci za plakat – napisao je Selimović.

  – Sportski savez bi morao zaustaviti ovakva i slična okupljanja i na vrijeme stati ukraj ovome. Ovakve stvari tjeraju ljubitelje borilačkih sportova – dodao je tuzlanski kikbokser i reprezentativac BiH.

  faktor.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci