Fantastični Messi postigao hat-trick i srušio Boliviju u Buenos Airesu

Reprezentacija Argentine sinoć je na svom terenu pobijedila Boliviju sa 3:0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentina je u Buenos Airesu odigrala odličnu utakmicu pred svojim navijačima, a briljirao je Lionel Messi koji je postigao hat-trick.

Domaći su poveli već u 14. minuti utakmice kada je Paredes uposlio Messija koji fantastično prolazi jednog igrača Bolivije i potom pogađa za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Messi je u centru pažnje bio i u 64. minuti. Kapiten Argentine odigrao je odličnu akciju s Lautarom i izašao je sam ispred golmana Bolivije i bez problema povisio rezultat na 2:0.

Sve je završeno u ovoj utakmici bilo u 88. minuti. Messi je zaokružio svoju fantastičnu utakmicu kada je bio na pravom mjestu nakon jedne odbrane golmana Bolivije i loptu je poslao u mrežu za konačnih 3:0.

Argentina je nakon ove pobjede na drugoj poziciji sa 18 bodova, dok je Bolivija pretposljednja sa šest bodova iz devet utakmica.

Treba istaći da je Brazil ostvario svoju osmu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama, te je ubjedljivo prvi na tabeli sa 24 osvojena boda.

Brazilci su sinoć na svom terenu pobijedili Peru sa 2:0. Domaći su poveli u 15. minuti kada je Ribeiro pogodio nakon asistencije Neymara, a konačnih 2:0 postavio je upravo Neymar u 40. minuti.

Kolumbija je na svom terenu sa 3:1 pobijedila Čile, dok je Urugvaj s minimalnih 1:0 slavio protiv Ekvadora. Također, pobjedu je upisao i Paragvaj koji je bio bolji od Venecuele sa 2:1.

sportsport.ba