16-godišnjakinja skočila u rijeku nakon raskida sa momkom i slomila kičmu

16-godišnja djevojčica je pobjegla iz hraniteljske porodice u kojoj je zbrinuta u jednom gradu na jugu Srbije, došla u Niš, pa poslije raskida s momkom i svađe sa drugaricom, na njihove oči pala u Nišavu i polomila kičmu.

Stravična nesreća dogodila se u četvrtak uveče na niškom keju.

Djevojčica je bila na keju s drugaricom i momkom, tu su se našli po dogovoru, kad je mladić saopštio da ne želi više da bude sa njom u vezi. Ona je sve vrijeme plakala i ponavljala: “Skočiću, skočiću.” Neko je pozvao telefonom, vjerovatno hranitelji, koji su joj rekli da će pozvati policiju. Na to je djevojčica zavrištala: “Neka zovu, neka dođe policija”, i bacila telefon u rijeku – priča izvor Kurira:

Nakon te rasprave, ona se najvjerovatnije prevrnula preko niske ograde i pala u vodu. Dečko i drugarica počeli su da dozivaju pomoć i kukaju, a ona je jaukala ležeći u plitkoj vodi.

Nesretnoj djevojčici prvi je u pomoć pritekao Đavid Sulejmanović, koji je, uprkos tome što je srčani bolesnik, skočio u vodu i na rukama iznio dijete do ostrvceta. Sulejmanović, naime, živi pored Nišave, a prema svjedočenju komšija, do sada je izvukao gotovo deset utopljenika.

Stanujem pored Nišave, odrastao sam pored rijeke i nemam nikakav strah. Sinoć sam čuo viku i dreku prije nego što se djevojčica našla u vodi. Neko od komšija je čak htio i da pozove policiju, a onda se čulo da je djevojka upala u vodu. Ostavio sam unučiće, istrčao do rijeke i vidio kako se davi – kaže Sulejmanović i dodaje da je sreća što je rijeka bila plitka.

Uzeo sam je u ruke, a ona je zavapila da je bole noge i kičma. Moj zet je pritrčao da mi pomogne i dovukli smo je do prvih stepenica – objašnjava hrabri Nišlija.

Vatrogasci, policija i Hitna pomoć brzo su stigli na mjesto nesreće i djevojčicu su prebacili u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

Djevojčica ima prelom lumbalnog dijela kičme koji zahtjeva operativno zbrinjavanje. Ona je na Klinici za neurohirurgiju, svjesna, komunikativna, nije životno ugrožena, ali povreda jeste ozbiljna. Operacija se planira naredne sedmice – rečeno je iz UKC Niš.

16-godišnjakinja skočila u rijeku nakon raskida sa momkom i slomila kičmu
16-godišnjakinja skočila u rijeku nakon raskida sa momkom i slomila kičmu

izvor : crna-hronika.info