BELGIJSKI OVČAR JOHNNY OTKRIO OGROMNU KOLIČINU DROGE KRAJ NEUMA

BELGIJSKI OVČAR JOHNNY OTKRIO OGROMNU KOLIČINU DROGE KRAJ NEUMA
BELGIJSKI OVČAR JOHNNY OTKRIO OGROMNU KOLIČINU DROGE KRAJ NEUMA

Na stražnjem dijelu vozila uočena je sumnjiva pregrada pa je u pomoć pozvan belgijski ovčar Johnny koji već ima iskustva s krijumčarima droge. Johnny je reagirao na prisutnost droge u vozilu pa je zatražen sudski nalog za pretragu.

U poslijepodnevnim satima u petak, 1. travnja, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek, kraj Neuma, polcijaki paspristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak, državljanin Albanije.

Zahvaljujući  dvogodišnjem belgijskom ovčaru Johhnyju, 46-godišnji albanski državljanin nije uspio izaći u petak iz Hrvatske s 14 paketa u kojima je u skrivenom dijelu njegova automobila prevozio ukupno 7.433,7 grama heroina.

Iz Albanije je, bez da je otkriven, s pošiljkom droge prošao i Crnu Goru, prešao je i crnogorsko-hrvatski granični prijelaz Karasovići-Debeli Brijeg i nastavio put dalje. Međutim, kad je došao na MCGP Klek kod Neuma, graničnom policajcu bio je sumnjiv njegov govor tijela, ali je napravio i neke verbalne greške koje su kod policajca pobudile sumnju pa ga je izdvojio na stranu.

Kolegama policajcima priključili su se carinici pa se pristupilo pregledu vozila prvo vizualno, a onda i endoskopom. Na stražnjem dijelu vozila uočena je pregrada, odnosno bunker, pa su osim tehnike i ljudskih faktora u pomoć pozvan i onaj treći – belgijski ovčar Johnny koji već ima iskustva s krijumčarima droge. Uz pratnju vozača pas je reagirao na prisutnost droge u vozilu i u tom trenutku zastalo se s pregledom i zatražen je i sudski nalog za pretragu.

crna-hronika.info