More
  spot_img

  11-GODIŠNJI DJEČAK OMER SEFEROVIĆ SVIRAO HARMONIKU I SKUPLJAO NOVAC ZA LIJEČENJE SUGRAĐANINA AMIRA BAJRIĆA IZ SANSKOG MOSTA


  Kako bi pomogao u prikupljanju novčanih sredstava za potrebe liječenja Amira Bajrića iz Sanskog Mosta, 11-godišnji dječak Omer Seferović svirao je tokom jedne večeri harmoniku u Prijedorskoj ulici, glavnoj ulici u ovome gradu, te tako prikupio 2.180 maraka.

  Ovaj novac predao je Bajriću, koji je zahvalio dječaku i njegovim roditeljima.

  Posebno hvala mališanu koji je samostalno došao na tu ideju, a roditelji su ga podržali”, rekao je vidno potreseni Bajrić.

  Ovaj dječak je polaznik muzičke škole u Sanskom Mostu, a njegovi nastavnici kažu kako je istinski talenat za harmoniku.

  Inače, Bajriću su ljekari nedavno dijagnosticirali ponovnu pojavu tumora na gušterači, nakon što se prije tri godine liječio u Turskoj od te opake bolesti, pišu Nezavisne.

  Tada su ljekari davali male šanse da Bajrić uopšte preživi, a sudbina ovoga oca dvoje maloljetne djece ujedinila je dobre ljude širom regiona, te je u humanitarnim akcijama prikupljeno više od 100.000 eura i tim novcem plaćeno liječenje. Tada je podvrgnut operativnom zahvatu koji je potrajao oko 12 sati i radilo se o operaciji koja se smatra jednom od najkomplikovanijih u oblasti hirurgije, a tom prilikom hirurzi su Bajriću uklonili tumor na glavi gušterače.

  Ipak, opaka bolest nije pobijeđena, pa Bajrić ponovo mora na operaciju u Tursku, a prema preliminarnim procjenama, za to je neophodno prikupiti 27.000 eura.

  Porodica Bajrić nema tih sredstava, pa je ponovo pokrenuta humanitarna akcija kako bi mu se pomoglo…

  CHI

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci