More
  spot_img

  Zuhrić otkrio šta je probosanskoj strani nuđeno u Nelsonovoj rezidenciji: Slično je danas sa Čavarom


  Albin Zuhrić, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, na zanimljiv način je na društvenim mrežama prokomentirao aktuealna dešavanja u vezi sa predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom, odnosno imenovanjem sudija Ustavnog suda FBiH.

  Uporedio je to sa sastankom u rezidenciji američkog ambasadora Erica Nelsona, pred početak pregovora u Neumu o izmjenama Izbornog zakona u BiH, na kojim, kako je poznato, nije postignut značajniji rezultat.

  – Na sastanku u rezidenciji bivšeg američkog ambasadora Nelsona, pred same pregovore u Neumu, mnogo nam se govorilo o principu kompromisa. Na upit šta će to teoretski HDZ dati, pošto kompromis ne znači da samo jedna strana nešto gubi, rečeno nam je: “paket integriteta”.

  Dakle, probosanske stranke su trebale napraviti korak ka daljoj podjeli i diskirminaciji, dati HDZ-u zagarantovanu vlast za naredne tri generacije, a HDZ bi zauzvrat pristao na bolju kontrolu izbora, odnosno da kradu manje. Nesto slično se danas pokušava nuditi sa Čavarom – napisao je Zuhrić.

  FAKTOR.BA

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci