Zovko: Komšić je instrument u rukama terorista

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko, oglasila se povodom javne polemike predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i izraelske ambasadorice Galit Peleg.

U izjavi za Euractiv, Zovko je kazala da je “zgrožena nediplomatskim načinom komuniciranja Komšića s izraelskom ambasadoricom i njegovim stavljanjem u isti koš palestinskog naroda i Hamasa”. “Borba protiv terorizma”-

Ovo nije borba Izraela protiv Palestinaca nego protiv Hamasa, terorističke grupe koja je napala Izrael i koja čini masakre nad izraelskim civilima. To je borba protiv terorizma u kojoj Izrael štiti sebe i cijeli slobodan svijet.

I ova izjava Komšića pokazuje da je on instrument u rukama terorista – kazala je Zovko za Euractiv.Dodala je kako “Hrvati u srednjoj Bosni imaju iskustva s ritualnim ubijanjima kakve je sada u Izraelu izveo Hamas”.

Radikalizirani borciKazala je da je u BiH tokom rata u prvoj polovini 90-ih “došlo mnogo radikaliziranih boraca iz islamskih zemalja, od kojih su mnogi i ostali u toj zemlji, iako su je, prema sporazumima i obavezama koje je preuzelo Sarajevo, odavno morali napustiti”.Radikali se, kazala je Zovko, “mogu naći i među današnjim ilegalnim migrantima koji preko BiH pokušavaju ući u EU”.-

Međunarodna zajednica nije posvetila dovoljno vremena rješavanju tog problema u BiH, kao ni problemu Željka Komšića – poručila je Zovko.

avaz.ba