More
  spot_img

  ŽELJKO KOMŠIĆ REZOLUTAN: “Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna mržnja prema muslimanima”


  “Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, a rekao je da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno. Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama”, rekao je Željko Komšić, član  Predsjedništva BiH.

  ŽELJKO KOMŠIĆ REZOLUTAN: "Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna mržnja prema muslimanima"
  ŽELJKO KOMŠIĆ REZOLUTAN: "Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna mržnja prema muslimanima"

  Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića, dodaje, je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu.

  “Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda. Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti“, prokomentarisao je Komšić.

  SLOBODNA-BOSNA.BA

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci