ŽELJKO KOMŠIĆ KATEGORIČNO: “Milanović pokazao da je plan o podjeli BiH živ, imamo li izbor nego da se na sve demokratske načine suprotstavimo”

“Milanović je još jednom pokazao da je istorijski plan o podjeli države Bosne i Hercegovine živ i da predstavlja aktuelnu političku strategiju koja ima jasan cilj, kazao je u reakciji Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

“Od sporazuma između Cvetkovića i Mačeka, preko sporazuma između Miloševića i Tuđmana, jasne su namjere i pokušaji podjele Bosne i Hercegovine na Hrvatsku i Srbiju.

ŽELJKO KOMŠIĆ KATEGORIČNO: "Milanović pokazao da je plan o podjeli BiH živ, imamo li izbor nego da se na sve demokratske načine suprotstavimo"
ŽELJKO KOMŠIĆ KATEGORIČNO: "Milanović pokazao da je plan o podjeli BiH živ, imamo li izbor nego da se na sve demokratske načine suprotstavimo"

U prvom slučaju tu podjelu zaustavio je Narodnooslobodilački pokret a u drugom Armija Republike Bosne i Hercegovine. Očito je da se sa realizacijom tog plana ponovo pokušava.

Na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti pripiremo oko toga ko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine suprotstavimo.

Prvi izbor je put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili a zatim i odbranili, a drugi izbor je moguć tek ukoliko se hrabro i odlučno, svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina”, zaključio je Komšić. 

SLOBODNA-BOSNA.BA