More
  spot_img

  ZA VOJNU INDUSTRIJU 2,7 MILIONA KM: Modernizira se izrada municije i eksploziva u FBiH


  Gotovo 2,7 miliona maraka izdvojila je Vlada Federacije još u budžetu za 2020. godinu za podršku razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine iz oblasti namjenske industrije, a u dva navrata načinila je izvještaj koje pokazuje kako se novac trošio te za koje namjene, piše Večernji list BiH.

  ZA VOJNU INDUSTRIJU 2,7 MILIONA KM: Modernizira se izrada municije i eksploziva u FBiH
  ZA VOJNU INDUSTRIJU 2,7 MILIONA KM: Modernizira se izrada municije i eksploziva u FBiH

  list imao je uvid u detalje iz izvještaja o kontroli namjenskog utroška grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. proračuna FBiH za 2020. godinu federalnom ministarstvu energetike, rudarstva i industrije “Kapitalni transferi javnim poduzećima – Financiranje razvojnih projekata u FBiH iz područja namjenske industrije”. U tom dokumentu vidljivo je kako je Vlada ukupno izdvojila 2,699.872 marke za sedam privrednih subjekata – Igman d.d. Konjic, Zrak d.d. Sarajevo, TRZ Hadžići d.d. Hadžići, Pretis d.d. Vogošća, BNT TI1/111-1 d.d. Novi Travnik, Binas d.d. Bugojno i Unis Ginex d.d. Goražde.  Pakiranje municije

  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ranije je, još u novembru prošle godine, pri razmatranju izvještaja Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije o kontroli namjenskog utroška grant sredstava za projekte u namjenskoj industriji, osim usvajanja izvještaja, konstatirala i kako je privredno društvo Igman d.d. Konjic dodijeljena grant sredstva u iznosu od 387.114 KM namjenski utrošilo za kupovinu stroja za pakiranje streljiva 9 x 19 mm, ukupne vrijednosti 503.430,64 KM, od toga su 387.114 KM grant sredstva Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije, a iznos od 116.316,64 KM vlastita sredstva.

  Istodobno, dala je dodatni rok od 90 dana društvima Zrak d.d. Sarajevo, TRZ Hadžići d.d. Hadžići, Pretis d.d. Vogošća, BNT TI1/111-1 d.d. Novi Travnik, Binas d.d. Bugojno i Unis Ginex d.d. Goražde.

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci