Vulić traži obezbjeđenje za zastupnike iz RS-a nakon što je prijavila Zvizdića da im prijeti

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić je uputila inicijativu ministru sigurnosti Nenadu Nešiću s ciljem dodjeljivanja obezbjeđenja zastupnicima iz RS-a dok se ne istraže navodne prijetnje Denisa Zvizdića koje je prijavila.

Na 6. sjednici Zastupničkog doma održanoj 19. aprila je bilo prilično burno dok su govorili predstavnici iz RS-a, a ono što je Vulić zasmetalo su riječi Denisa Zvizdića “Ovo vam je zadnji put da meni imputirate takve stavove” koje je ponovio nekoliko puta nakon što mu je Vulić rekla da svojim vođenjem sjednice pokazuje nepoštovanje prema Srbima.

Vulić je ovo doživjela kao prijetnju u smislu likvidacije te je Zvizdića prijavila Komisiji za ljudska prava za utvrđivanje stvarnog stanja te definisanja mjera zbog kršenja Kodeksa ponašanja zastupnika, a od Nešića je zatražila da osigura obezbjeđenje poslanika iz RS-a, pogotovo u Zvizdićevoj blizini.”Dok ne utvrdite da su srpski poslanici sigurni, molim da nam obezbijedite posebno obezbjeđenje tokom boravka u zgradi Parlamentrane skupštine.

Zaštita pripadnika bezbjednosnih agencija neophodna nam je ispred Kluba poslanika SNSD-a, tokom sjednica Predstavničkog doma te na mjestima gdje god je Zvizdić prisutan zajedno sa Srbima”, navela je Vulićeva u inicijativi upućenoj ministru Nešiću.Zasmetalo joj je i to što je nepoznata osoba na sjednici dobacila “Aj, ba, dosta vas je više” dok je govorio SNSD-ov poslanik Milorad Kojić.”

Kome je dosta srpskih poslanika i sa kojim pravom ili po čijem nalogu je taj neko dobacivao”, kazala je ona.Nakon što je iz Kolegija dobila spisak svih gostiju taj dan u Parlamentu, ali joj to nije otkrilo ko je dobacivao na sjednici, zatražila je od Kolegija Predstavničkog doma da nastavak ove sjednice bude bez gostiju.

klix.ba