Vulić: Mehmedović je likovao dok su mudžahedini klali srpske sinove i civile na Ozrenu

Da je prava i pravde u BiH, ne samo učesnici već i saučesnici u odsijecanju srpskih glava bili bi sankcionisani, a Šemsudin Mehmedović nije reagovao već likovao dok su mudžahedini i pripadnici Armije BiH klali srpske sinove i civile na području Ozrena, rekla je Srni članica Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasaKomentarišući Mehmedovićevu izjavu u vezi sa mirnim protestima podrške Miloradu Dodiku organizovanim na četiri lokacije na međuentitetskoj liniji i njegovih izjava o oklopnim vozilima “Despotu” i “Vihoru”, Vulić je u izjavi za Srnu odgovorila da je “mrzitelj Srba kakav je, evidentno, Šemsudin Mehmedović, najmanje pozvan da drži lekcije bilo kome, a pogotovo Srbima – žrtvama njegove ratne ideologije.”

Vulić je istakla da je “srpski narod onaj koji prašta, poziva na suživot i uvažava druge, a kakvu politiku vode pojedini politički predvodnici bošnjačkog naroda vidjelo se kada su zabranjeni protesti u Sarajevu konstitutivnom narodu u BiH – Srbima, kao i jučer na obilježavanju stradanja Srba u Garavicama.”

Ona je dodala da to samo “govori o radikalnoj politici pojedinih političara u FBiH koji još žive u 1992. godini pokušavajući da svoje ratne ciljeve o unitarnoj BiH, o BiH bez Srba i Hrvata, završe u ovoj 2023.”- Milorad Dodik je lider kakvog Bošnjaci nikada neće imati.

On je lider mira, saradnje, lider koji želi prosperitet i bolji život i Srba i Hrvata i Bošnjaka u dejtonskoj BiH koja samo tako i može opstati. I zato, dok je srpskog naroda, Mehmedović i razni drugi Mehmedovići poštovat će srpski narod, RS i instituciju predsjednika RS. U suprotnom, zaboravite na dejtonsku BiH.

Prošlo je doba robovlasničkog društva, neće Srbi biti ničiji robovi, a najmanje plaćenih sudija i tužilaca. Tek ćete vidjeti šta je srpski ponos – poručila je Vulić.

avaz.ba