Vukanović snimio Nešića kako ispred Parlamenta BiH pokazuje tri prsta: Ode ti s Dodikom!

Opozicioni poslanik u Republici Srpskoj Nebojša Vukanović je snimio trenutak kada je novi državni ministar sigurnosti Nenad Nešić (DNS) ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine prema njemu pokazao tri prsta.

Vukanović je snimio spomenuti trenutak te je ovaj videozapis objavljen i na društvenim mrežama.”Ode ti s (Miloradom) Dodikom, a ti reče treći put! Gdje završi treći put? Diže tri prsta”, uzviknuo je Vukanović Nešiću koji je mahao prema njemu.Istaknuti trenutak možete pogledati na priloženom snimku od 4:05 do 4:15 minute.

Veliki je broj onih koji su osudili Nešićev čin, ocijenivši da je neprimjeren te da je riječ o provokaciji.Nešić je sebe i svoju stranku DNS tokom kampanje za posljednje Opće izbore predstavljao kao “trećim putem”, tj. nekome ko nije dio ni vladajućih u RS-u, predvođenih predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, kao ni dio opozicije.

U jednom od DNS-ovih predizbornih spotova je predsjednika SNSD-a nazvao “velikim medvjedom”.Međutim, Nešić se predomislio nedugo nakon izbora te je opet stao na Dodikovu stranu, što je značilo da danas bude izabran za ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

To se desilo uprkos tome što postoje navodi prema kojima se dovodi u vezu s kriminalnim miljeom, što on negira.Nešić i Dodik su i ranije bili politički partneri, ali je to partnerstvo puklo. Predsjednik DNS-a se nakon toga približio opoziciji u RS-u, ali ni to nije potrajalo.

klix.ba