Vukanović na sjednici NSRS-a održao minutu šutnje za Palestince

Poslanik Nebojša Vukanović je u Narodnoj skupštini Republike Srpske održao minutu šutnje u okviru vremena koje mu je predviđeno za diskusiju.Nakon što ga je predsjedavajući Skupštine Nenad Stevandić prozvao da može govoriti, on je kazao da će početak svoje diskusije iskoristiti za minut šutnje najprije u pomen stradalih Palestinaca, ali i svih nedužnih žrtava sukoba u Izraelu. “

Ja ću svoju diskusiju početi minutom šutnje za sve nedužne žrtve stradanja na Bliskom Istoku, prije svega za nedužne Palestince. Sinoć je stradao i veliki broj hrišćana u bombardovanju Izraela”, kazao je on.Zatim je nakon nekih pola minute šutnje kazao “neka im je pokoj duši”.Kamere prilikom prijenosa sjednice nisu pokazale da li su i drugi poslanici ustali da ispoštuju minut šutnje, no nisu ga ni prekinuli.

Vukanović je nakon minute šutnje nastavio govoriti prilikom čega je poručio da bi 20 posto Bošnjaka sada glasalo za njega da se kandiduje jer se drži toga da je najveći cilj ovih prostora da se ne ponove stradanja.

klix.ba