Vlasnik plaže u Baru otjerao djevojku u burkiniju, rekao joj da mrzi muslimane

Nemile scene stižu nam sa crnogorskog primorja. Prema pisanju tamošnjih medija, na jednoj od plaži u našem komšiluku došla je maloljetna djevojka obučena u burkiniju što je naišlo na gnusan komentar vlasnika plaže.

Naime, na plaži “Utjeha” u Baru jedan vlasnik plaže uputio je, najblaže rečeno, gnusne komentare na račun djevojke koja je na plažu došla u burkiniju, kupaćem kostimu koji nose muslimanke koji nose hidžab.On je, na krajnje arogantan, primitivan i drzak način saopćio maloljetnoj I. A. da za nju nema mjesta na ovoj plaži te kako može ići na “hiljadu drugih, ali ovdje ne”.

Na pitanje djevojke zašto je to tako, čovjek odgovara kratko: “Zato što mrzim muslimane”.Prema pisanju portala Rožaje Vijesti te prema svjedočenju I. A. koja je inače iz Rožaja, vlasnik ih je odmah po dolasku na plažu sačekao sa uvredljivim riječima povišenog tona.”Po ulasku na plažu, čim nas je gazda plaže ugledao, brzim hodom je krenuo prema nama sa povišenim tonom i uvredljivim riječima da odmah napustimo plažu.

Rekao je kako je ona ‘babaroga’ i kako će mu otjerati sve goste”, navedeno je u poruci koja je dostavljena rožajskom portalu.Sa rožajskog portala uputili su riječi kako se nadaju da će muškarac biti sankcionisan u što kraćem mogućem roku zbog raspirivanja vjerske netrpeljivosti, mržnje i diskriminacije.

Klix.ba