Vico Zeljković najavio formiranje reprezentacije RS, uprkos FIFA zabranama

Reprezentativne selekcije Republike Sprske trebale bi se pojaviti na terenu u 2023. godini, u kojoj će biti organizovano nekoliko akcija na domaćem terenu, ali i inostranstvu.

Kako piše portal Srpskainfo, Izvršni odbor FS RS će na sjednici zakazanoj za 13. februar razmatrati prijedloge o selektoru i članovima stručnih štabova za sve uzrasne kategorije.

– Razmišljamo u tom pravcu i veoma brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom februara imat ćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizovati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku – rekao je Vico Zeljković, a piše Srpskainfo te dodao:-

Treba da imenujemo i sve selektore, odnosno stručne štabove svih reprezentacija. Radit ćemo i na reorganizaciji kalendara takmičenja, koji treba da bude podudaran sa istim aktom na nivou Fudbalskog saveza BiH.

Imamo i jednu ideju za jun, o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme – izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.Izvršni odbor FS BiH je 2008. godine dao saglasnost za odigravanje prijateljskog meča U21 selekcije Srbije i RS. FIFA je potom FS RS zabranila odigravanje ovog duela.

Avaz.ba