Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  Uposlenici Daimlera će dobiti do 6.000 eura bonusa za 2021. godinu

  Daimler je poznat kao jedan od najdarežljivijih poslodavaca kada je riječ o godišnjim bonusima, a tako će biti i ove godine.

  Daimler je među rijetkima koji je svojim uposlenicima dao “korona bonus” kao kompenzaciju za “lični i ekonomski teret” pretrpljen tokom 2020. godine, a sada je ponovo vrijeme za bonuse pa će uposlenici zaista uživati u Božiću i Novoj godini.

  Prema zvaničnom saopćenju, uprava i generalno radno vijeće su postigli dogovor da isplate godišnji bonus svojim uposlenicima u iznosu do 6.000 eura, a to se odnosi samo na one koji rade u Njemačkoj.

  “Izvanredni razvoj naše kompanije je timsko postignuće. Želim se od srca zahvaliti svim kolegama koje su dale svoj doprinos našem uspjehu, zahvalni smo na njihovoj posvećenosti. Prošla godina nije bila laka, oduševljena sam što našim uposlenicima možemo podijeliti rekodan bonus”, izjavila je zvaničnica Daimlera Sabine Kohleisen.

  Daimlerovi finansijski rezultati za 2021. godinu još nisu objavljeni, ali je kompanija uvjerena da je imala sjajnu godinu uprkos pandemiji koronavirusa, nedostatku čipova i drugim faktorima koji su utjecali negativno na automobilsku industriju. Iz Mercedesa je saopćeno da će oko 100.000 uposlenika dobiti bonus u visini plate.

  Od početka godine do kraja februara, Merccdes je prodao 1.617.508 automobila širom svijeta, a to predstavlja povećanje prodaje za 3 posto u odnosu na isti period prošle godine. Jedno od prodajnih iznenađenja je nova S-Klasa, koja je u periodu od devet mjeseci prodana u 62.306 primjeraka, a to je povećanje za 45 posto u odnosu na prošlu godinu.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci