More
  spot_img

  U POVODU 20 GODINA BBI BANKE BIT ĆE ZASAĐENO VIŠE OD HILJADU STABALA ŠIROM BIH

  Povodom 20. godišnjice obilježavanja Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo u narednih mjesec dana bit će zasađeno više od hiljadu sadnica voća i autohtonih i medonosnih stabala širom Bosne i Hercegovine.

  Prvu u nizu od hiljadu sadnica danas su u Velikom parku u Sarajevu posadili Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

  Obratio se i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić.

  • Čestitam jubilej BBI banci koja je jedna od najbrže rastućih banka u BiH i koja je zasigurno doprinijela razvoju našeg društva. Sadnjom hiljadu sadnica drveća u više od 30 gradova širom BiH, BBI banka potvrđuje opredjeljenost razvoju društva u kojem posluje”, kazao je Šarić.

  Sadnice voćki i drveća posadit će i rukovodioci i šefovi svih 36 poslovnih jedinica BBI banke u gradovima u kojima BBI banka posluje, a dio sadnica bit će doniran povratnicima i zasađen u saradnji sa aktivistima nekoliko humantiranih organizacija.

  • BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za društvo, a svi znamo koji je značaj očuvanja životne sredine, te smo u BBI banci odlučili da povodom našeg značajnog jubileja, umjesto skupih i bespotrebnih proslava, poklonimo građanima trajno dobro, voćke i drveće koje će svojim plodovima u narednim godinama biti od koristi građanima širom BiH i doprinijeti što čistijem i zdravijem okruženju u kojem zajedno živimo“, dodao je Bukvić.

  BBI banka osnovana je 19. oktobra 2000. godine i jedina je banka u BiH koja radi u skladu sa islamskim principima poslovanja.

  Stalno unapređenje kvaliteta usluge rezultat je kontinuiranog obrazovanja kadrova koje BBI banka provodi u vlastitoj BBI Akademiji koja je ugostila brojne svjetski poznate predavače i nobelovce.

  Danas BBI banka drži šesto mjesto na tržištu Federacije BiH sa aktivom većom od 1,24 milijarde KM.

  BBI od svog osnivanja cjelokupan profit investira u BiH i nastavlja biti podrška privrednicima.

  Jedina je banka koja u svom okrilju ima BBI VIP Business Club, oformljen s ciljem poslovnog umrežavanja članova i pomoć u razvijanju poslovnih aktivnosti i pronalasku novih tržišta, gdje se posebno ističu projekti međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) i međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF).

  HAYAT

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci