More
  spot_img

  U Podgorici i Cetinju večeras stupa na snagu policijski sat

  U Podgorici i Cetinju večeras stupa na snagu policijski sat zbog pogoršane epidemiološke situacije.

  Izlazak iz objekta stanovanja zabranjen je od 22.00 do 5.00 sati u ove dvije opštine u kojima je stopa kumulativne incidencije prešla 1.200 na 100.000 stanovnika.

  Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravstvo Crne Gore, stopa incidencije u Podgorici je 1.493, a na Cetinju 1.653.

  Visoku stopu incidencije ima i Žabljak, 1.363.

  U opštinama u kojima je stopa incidencije veća od 1.200, osim zabrane izlaska iz objekta stanovanja nakon 22.00 časa, zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata, kao i posjete po kućama osoba koja nisu članovi istog domaćinstva.

  U Budvi, Mojkovcu i Ulcinju, prema posljednjim podacima Instituta, stopa incidencije je između 800 i 1.199. U tim opštinama zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, okupljanje u objektima stanovanja osobama koje nisu članovi domaćinstva, kao i rad u dječijim igraonicama.

  Zabranjen je i rad teretana, fitnes-centara, sportskih sala za rekreaciju i drugih zatvorenih objekata tog tipa, a ova mjera se ne odnosi na profesionalne sportiste koji se redovno testiraju.

  U Rožajama, Danilovgradu, Kolašinu, Tivtu, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Kotoru, Nikšiću, Andrijevici, Beranama stopa incidencije je veća od 400, a manja od 800. U tim opštinama ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 22.00 i uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno je da za jednim stolom i u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe.

  srna

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci