Petak, 1 srpnja, 2022
More
  spot_img

  U BiH kompaniji konstantno rasle plate, potreba za radnicima stalna

  Specijalizovani su za izradu teških varenih konstrukcija koje se koriste u industriji čelika. Snabdjevaju željezare i valjaonice čelika širom Zapadne Evrope. Trenutno grade novi pogon u kojem će biti zaposleno 50 novih radnika.

  Preduzeće PMP “Jelšingrad” u Gradišci primjer je uspješne kompanije i uspješne privatizacije, rečeno je danas nakon što su ovu firmu posjetili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

  “Prilikom privatizacije u ovom preduzeću bilo je zaposleno 60 radnika, novi vlasnik je preuzeo obavezu da zaposli još 60 radnika, danas je ovdje zaposleno više od 200 radnika i proširenjem pogona u budućnosti ovo preduzeće će imati više od 300 radnika”, kazao je Dodik.

  On je istakao da je rezultat “rehabilitacije” ove fabrike, koja se bavi zavarivanjem teških čeličnih konstrukcija i proizvodnjom djelova za mašine u rudarskoj industriji i čeličanama, činjenica da do 12 miliona eura godišnje bude prihodovano izvozom robe na tržište Evropske unije.

  Velika ulaganja

  Izvršni direktor PMP “Jelšingrad” Ranko Dević je istakao da su privatizacijom ovog preduzeća i dolaskom Luiđija Poca, vlasnika iz Italije, uložena velika sredstva, te da je u tom periodu počeo rast proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

  On je dodao da preduzeće trenutno zapošljava 250 radnika, te da je u toku izgradnja novog pogona koje će otvoriti prostor za novih 50 radnika.

  Stalna potreba za radnicima

  Gradonačelnik Zoran Adžić je naveo da je 2018. godine otvoren novi pogon, te da je investirano u starom pogonu gdje su nabavljene nove mašine na kojima je moguće obavljati najsavremenije tehnološke procese.

  Rast plata

  Adžić je dodao da ova kompanija vodi brigu o svojim radnicima, te da su konstantno povećavane plate i da je stalna potreba za novom radnom snagom.

  “Kao dokaz zdrave kompanije vidimo da se otvara novi pogon u ovom preduzeću koji će zapošljavati još 50 radnika”, naglasio je Adžić.

  biznisinfo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci