U Beogradu osvanuli bilbordi: Čestita se rođendan Putinu

Na nekoliko lokacija jučer su u Beogradu osvanuli elektronski bilbordi posvećeni Vladimiru Putinu, ruskom predsjedniku, koji je jučer napunio 70 godina.

U Beogradu osvanuli bilbordi: Čestita se rođendan Putinu
U Beogradu osvanuli bilbordi: Čestita se rođendan Putinu

Na njima se nalazi Putinova slika i tekst: “Sretan rođendan predsjedniku Vladimiru Putinu od braće Srba“.

Plakate potpisuje Konzervativni pokret Naši, a jedino latinično je slovo “Z“ u riječi “konzervativni“, koje je i veće od ostalih. 

Popularan u Srbiji

Inače, podsjećamo da se to slovo koristi kao simbol ruske invazije na Ukrajinu.

O bilboardima je izvijestila i američka agencija AP, koja navodi da je plakate potpisala “proruska desničarska grupa”.

Putin je i dalje popularan u Srbiji uprkos napadu na Ukrajinu, a mnogi u toj balkanskoj zemlji vjeruju da je ruski predsjednik bio isprovociran od Zapada da započne invaziju, piše AP.

Šešelj čestitao

Predsjednik SRS-a i presuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj čestitao je 70. rođendan Putinu i uz dug život i dobro zdravlje, poželio mu i “uspjeh u velikim državničkim poduhvatima”.

– Vaša borba za zaštitu ruskog naroda zaslužuje divljenje i putokaz je cijelom slobodoljubivom svijetu u borbi protiv zapadne hegemonije i globalizma – naveo je ratni zločinac Šešelj u čestitki, a prenio je SRS. 

On je u svoje i u ime SRS-a izrazio zahvalnost Putinu za sve što je učinio i što čini za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Poručio je i to da Srbija nikako ne smije odoljeti pritiscima Zapada i ni po koju cijenu uvesti sankcije Rusiji.

AVAZ