U apartmanu uhapšenog kriminalca Mladena Samardžije zatečena i Tijana Tegeltija

Prilikom pretresa apartmana na Jahorini koji je koristio jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi Mladen Samardžija zatečena je Tijana Tegeltija, saznaje Klix.ba.

Ona, kako nam je potvrđeno, nije privedena.Tijana je bivša supruga Milana Tegeltije, aktuelnog predsjednika FK Borac i bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Iako su sa društvenih mreža Tijana i Milan obrisali sve zajedničke fotografije nije poznato da li je njihov razvod okončan i na sudu.Okolnosti njenog boravka na Jahorini u apartmanu Samardžije za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije zbog trgovine narkoticima još nisu poznat, iako se špekuliše se da su u vezi.

MUP RS-a se još nije oglasio o pronalasku Tijane u apartmanu koji je pretresen nakon hapšenja Samardžije prilikom izlaska iz hotela.Samardžija je jučer uhapšen u okviru akcije “Tokio” u kojoj je do sada oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina “marihuane”, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila.

Samarždija će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima “Organizovani kriminal” u vezi sa “Neovlašteni promet opojnim drogama”, “Pranje novca” i “Ometanje rada pravosuđa”.

Klix