Tragična vijest potresla BiH: Preminuo bivši selektor mlade reprezentacije BiH

Sportsku javnost u Bosni i Hercegovini potresle su danas vijesti o smrti nekadašnjeg igrača Čelika i trenera mlade reprezentacije naše zemlje Ibrahima Zukanovića.

Zukanović je kao fudbaler ostavio veliki trag u dresu zeničkog Čelika i jedan je od fudbalera s najviše nastupa u historiji ovog kluba.

Nakon bogate igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, te je bilježio odlične rezultate na klupi mlade reprezentacije BiH i jedan je od najzaslužniji za otkriće generacije u kojoj su bili Vedad Ibišević, Edin Džeko, Sejad Salihović, Senijad Ibričić…

Bh. javnost danas su potresle vijesti da je Zukanović preminuo danas u 65. godini života u bolnici u Tuzli.

Zukanović je jutros imao operaciju srca, ali nažalost nije izdržao sve te napore, te su ljekari potvrdili nažalost da se nije izvukao i da je preminuo.

Ova vijest je itekako potresla sportsku javnost u našoj zemlji, a od legendarnog igrača i trenera već se opraštaju mnogi njegovi nekadašnji saigrači i saradnic, te sportski radnici.

Zukanović je veliki trag ostavio i u bugojanskoj Iskri koju je trenirao dok je ovaj klub bio još u Premijer ligi.

Prethodnih 20-tak godina Zukanović je živio upravo u Bugojnu za koje je bio posebno vezan, a vijest o njegovoj smrti pogotovo je pogodila stanovnike ovog grada.

Sa Zukanovićem smo razgovarali prije nekoliko godina u Bugojnu i iz prve ruke vidjeli kakvu nevjerovatnu ljubav ima prema fudbalu, ali i Bosni i Hercegovini.

Otkrio nam je tada priču kako je doveo Ibiševića iz Amerike u mladu reprezentaciju, a nezaobilazna tema bili su Čelik i bugojanska Iskra. Rahmet ti duši!

Tragična vijest potresla BiH: Preminuo bivši selektor mlade reprezentacije BiH
Tragična vijest potresla BiH: Preminuo bivši selektor mlade reprezentacije BiH

izvor : sportsport.ba