More
  spot_img

  Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradala jedna osoba

  Na kolovozu ulice Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak u 13, 55 sati dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F.D. (86), od strane putničkog motornog vozila marke Fiat Punto,.kojim je upravljao vozač E.Č. (23).

   U ovoj saobraćajnoj nesreći  teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak F.D., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, na Klinici za neurohirurgiju, gdje je u 19,25 sati preminuo što je konstatovano od strane ljekara. 

  Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. 

  Po nalogu dežurnog tužioca, istog dana u 21,00 sati, vozač E.Č. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a zbog ugrožavanja javnog prometa predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

  Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradala jedna osoba
  Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradala jedna osoba

  izvor : avaz.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci