Tešanjski Dijamant u Americi pomeo konkurenciju, dok mi uvozimo 210 miliona vrijednu vodu

Neke prodaje reklama, vodu Dijamant prodaje kvalitet, saopćeno je iz Tešanjskih vrela d.o.

Gazirana mineralna voda Dijamant iz Tešanjskih vrela d.o.o.  osvojila je prvo mjesto na 33. Svjetskom sajmu degustacije voda u Berkeley Springsu (SAD), koji je održan od od 23. do 26. februara 2023. godine.

 Vode su ocjenjivali certificirani degustatori sajma obučeni da kušaju svaku vodu prema smjernicama sličnim onima u degustaciji vina, navodi agencija FENA. 

Direktor Tešanjskih vrela d.o.o. Ibro Omerbašić izjavio je da je kvalitet njihove vode vrhunski, sve procese proizvodnje su digli na viši nivo i nakon nekoliko godina odlučili su izaći na ocjenjivanje sa vodama koje su godinama bile nosioci medalja.- Presudno je bilo ono u što vjerujemo sve ove godine, a to je da Dijamant ima vrhunski kvalitet i to su stručni  ljudi i žiri na ovome sajmu prepoznali i nagradili zlatnom medaljom.

Zlatna medalja je ono šta o nama kažu oni koji se razumiju u kvalitetu vode – naveo je Omerbašić.Neke prodaje reklama, vodu Dijamant prodaje kvalitet, saopćeno je iz Tešanjskih vrela d.o.o.Tužna istinaBosna i Hercegovina je na uvoz vode za 11 mjeseci prošle godine potrošila više od 210 miliona maraka, čime smo srušili dosadašnje višegodišnje rekorde, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

Zapanjujuće brojke uvoza vode u BiH iz godine u godinu raste. Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, najviše vode smo uvezli iz Srbije, 29 miliona litara.Koliko zlata treba dobiti naša voda da je i mi počnemo piti?

politički.ba