Teočak ponovo pod vodom, razorna bujica uništava sve pred sobom

Područje Teočaka ponovo su zadesile razorne poplave, a bujica doslovno uništava sve pred sobom. Ova općina ujedno je i najugroženija u Tuzlanskom kantonu.

Obilne kišne padavine danas su ponovo zadesile područje Teočaka, a najteža situacija je u naselju Sniježnica. Vodena bujica za veoma kratko vrijeme počela je uništavati sve pred sobom.

Prema trenutno dostupnim informacijama, putna komunikacija je u prekidu, a poplavljeno je i nekoliko stambenih objekata. Na svu sreću, povrijeđenih osoba nema. Na terenu su ekipe koje rade na raščišćavanju terena i smanjivanju štete.

Inače, ovo su druge razorne poplave u svega tri dana, a Teočak predstavlja najugroženije područje u Tuzlanskom kantonu.

Kao što je poznato, ovu općinu su u četvrtak uvečer zadesile razorne poplave, a vodena bujica najviše je štete nanijela na putnoj infrastrukturi.

Prema preliminarnim procjenama, šteta je znatno veća od općinsog budžeta te lokalna administracija nije u mogućnosti sama sanirati sve. Pomoć je obećana i sa viših nivoa.

S druge strane, poplave nisu zaobišle ni područje Sapne i Kalesije, gdje je vodena bujica sinoć iza sebe ostavila velike probleme. Mještani skupa s lokalnim službama nastoje sanirati nastalu štetu.

Nažalost, za područje Tuzlanskog kantona ni naredni dani nisu obećavajući u kontekstu vremenske prognoze, s obzirom da je kiša najavljena u većini dana predstojeće sedmice.

Klix.ba