Tamara Kalinić: Bosanka na krovu svijeta

Rođena Sarajka Tamara Kalinić bila je glavna zvijezda čuvene Sedmice visoke mode, koja je završena jučer u Parizu.

Lijepa Tamara je u modnu metropolu stigla s još nekoliko svjetski poznatih influensera koji su dobili ekskluzivne pozivnice da prisustvuju revijama priznatih modnih brendova.

Tamara se tako pojavila prije nekoliko dana na reviji poznatog italijanskog dizajnera Đambatiste Valija (Giambattista Valli), gdje ju je čekalo mjesto u prvom redu. Influensericu porijeklom iz BiH, s adresom u Londonu, „okupirali“ su fotoreporteri kojima je strpljivo pozirala, a na izlasku se zadržala nekoliko minuta praveći selfije s fanovima koji su je doslovno, kao u deliriju, vukli za rukav.

Sarajka je jedna od najuspješnijih modnih influenserica u svijetu. Kako je njena popularnost na Instagramu rasla i dosegla cifru od 1,5 miliona pratilaca, ona je postala neizbježna na listama redovnih gošći u prvim redovima modnih događaja u Milanu, Parizu i Londonu. 

Inače, Tamara je 2021. godine ušla u Top 10 influensera, na kojoj je, prema Launchmetrics.com, zauzela sedmu poziciju. Također, Tamara se 2019. godine našla i na listi 100 najuspješnijih influensera Velike Britanije, koju je objavio magazin “Sunday Times”.

Tamara Kalinić rođena je 16. marta 1989. godine u Sarajevu.

Avaz.ba