More
  spot_img

  Svjetsko a naše: Firma iz Jelaha otvorila novi pogon

  Firma Inžinjering 1 iz Jelaha danas je svečano otvorila novi pogon namijenjen za proizvodnju i pravljenje koševa od armature maksimalne dužine do 18 metara i prečnika fi 1500 proizvođača Schnell, prenosi Anadolu Agency (AA).

  Inače, ovu firmu je osnovao Ahmet Hujdur 1990. godine kao samostalnu firmu za projektovanje, izvođenje i nadzor građevinskih radova.

  U proteklih 30 godina kvalitetnim radom su učvrstili poziciju na tržištu i postali prepoznatljivi kao pouzdan partner u oblasti građevinskih radova.

  Novootvoreni pogon će biti opremljen sa dvije mašine, a radi se o bušilicama za bušenje šipova Liebherr LB 28 i Bauer BG18H. Ove mašine će omogućiti firmi da se aktivno uključi u gradnju autoputeva, mostova i velikih infrastrukturnih projekata, kao što su termoelektrane.

  “Ovaj pogon se nalazi na površini od oko 2.000 kvadrata i u njemu je sada smještena jedna mašina koja je samo dio kompletne opreme, čija je vrijednost oko dva miliona KM. Osim tih mašina koje su nabavljene, u posljednjih 12 mjeseci naša firma je investirala u svoj razvoj 5 miliona KM”, istakao je Mirsad Hadžić, izvršni direktor za finansije i nabavku.

  U firmi je zaposleno stotinjak radnika.

  Svjetsko, a naše

  “Možemo konstatovati da ustvari imamo firmu ‘svjetsko, a naše’, da svi budemo ponosni iz BiH, ZDK i iz Tešnja. Da imamo firmu koja upošljava sto radnika, koja ima najsavremeniju opremu i mašine koje rade na inostranom tržištu, da imamo firmu koja proizvodi, takve artikle da bi im pozavidjeli najveći proizvođači ove opreme i kad sve to sagledamo i vidimo da se to nalazi kod nas, onda evo kao premijer moram biti radostan”, rekao je premijer ZDK Mirza Ganić, koji je prisustvovao današnjem otvorenju.

  Čast da pokrene proizvodnju u novom pogonu pripala je načelniku općine Tešanj Suadu Huskiću.

  Ova firma u posljednje dvije godine bilježi znatan rast u proizvodnji betona i montaže AB konstrukcije, koju osim za kupce na području BiH proizvodi i montira za investitore u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

  Osnovna djelatnost je proizvodnja i montaža prefabrikovanih AB objekata, projektovanje i stručno savjetovanje, prodaja i ugradnja betona, ali i iznajmljivanje mehanizacije kao i druge usluge.

  biznisinfo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci